Kennispunt zomerscholen VO

Het kennispunt zomerscholen tegen zittenblijven VO ondersteunt bestuurders, schoolleiders, docenten en samenwerkingsverbanden uit het voortgezet onderwijs bij de organisatie van een zomerschool. Een kennispunt voor en door zomerscholen, dat bijdraagt aan kennisontwikkeling en -verspreiding over zomerscholen tegen zittenblijven in de sector voor het voortgezet onderwijs, praktische ondersteuning biedt en onderlinge kennisuitwisseling tussen scholen en hun professionals bevordert.

Het kennispunt zomerscholen tegen zittenblijven VO onderhoudt nauw contact met de zomerscholen en brengt scholen samen, zodat we zoveel mogelijk inspelen op actuele vragen en ontwikkelingen. De vragen en behoeftes van zomerscholen staan centraal bij de werkzaamheden van het kennispunt. U kunt bij ons terecht voor:

 • Informatie
  Op deze website vindt u actueel nieuws, informatie over relevante thema’s, nuttige documenten en praktijkvoorbeelden. Klik hier voor de beschreven praktijkvoorbeelden.
 • Kennis delen
  Het kennispunt faciliteert kennisdeling tussen zomerscholen. Klik hier voor een overzicht van andere zomerscholen. Daarnaast kunt u kennis opdoen en delen tijdens de door het kennispunt georganiseerde informatiebijeenkomsten. Bekijk onze agenda op de homepage.
 • Kennisontwikkeling
  Uit praktijkervaringen kunnen scholen veel leren over het opstarten, oprichten en uitvoeren van de zomerscholen. Door het ontsluiten en beschikbaar stellen van reeds opgedane kennis en ervaringen hoeft u niet individueel ‘het wiel’ opnieuw uit te voeren. Bekijk de (voorbeeld) materialen.
 • Advies en begeleiding op maat
  Indien u individuele ondersteuning, begeleiding en/of coaching wilt bij de organisatie van uw zomerschool dan kunt u daarvoor een verzoek bij ons indienen. Wij hebben een pool aan experts die u als sparringpartner verder kunnen helpen. U kunt uw verzoek via het contactformulier indienen.

Heeft u suggesties voor producten of instrumenten? Of heeft u andere vragen, opmerkingen of aanbevelingen? Wij horen het graag! Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar zomerscholenvo@vo-raad.nl.

Let op: wij bemiddelen niet tussen docenten die willen lesgeven op lente- of zomerscholen en de scholen zelf. Kijk hier voor meer informatie.